Genie Race 4

Genie Race 4 var selen som vant World Cup Superfinal 2017. Dette er en sele for seriøse konkurranse og XC piloter.

Genie Race 4 har mange justeringer for å redusere drag :
Patentert ryggbeskyttelsesteknologi fra Neo-Koroyd som gir selen en meget slank profil.
Den oppblåsbare halen er redesignet for å minske mellomrommet mellom hjelm og halen.
Justerbart visir for å opitmalisere luftstrømmen forbi piloten.
Forbedrede nese og haleprofiler.
Nye materialer med mindre drag.

 

Pris 23 900,00kr

Beskrivelse

GIN testpilot og Verdensmester Michael Sigel forteller om utviklingen av Genie Race 4:

«Vårt mål var å redusere drag. Vi ville minke tverrsnittsarealet ved å bruke en slankere ryggbeskytter. Løsningen lå i å bruke en 9 cm ryggbeskytter fra Neo-Koroyd. Denne bruker patentert Koroyd-teknologi kjent fra luft- og romfart. Vi brukte vår modellerings- og optimaliseringsprogramvare til nese- og haleseksjonen. Haleseksjonen dekker nå hele hjelmen for en bedre luftstrøm. Et justerbart visir reduserer unødvendige luftstrømmer og sikrer en jevnere luftstrøm mot halen. Vi har også redusert luftmotstanden ved å bruke forbedrede materialer.

Foruten dragreduksjonen jobbet vi mye med justering og komfort på lange flyvninger. Det nye ABS-systemet gjør det mulig for piloten å justere stabiliteten under flyging med en hånd – fra termikkfølsom innstilling til en mer stabil innstilling på lange glidestrekk.

Når det gjelder komfort er ryggstøtten bedre tilpasset en på Race 3 , noe som gir bedre tilbakemelding og kontroll. Pod’en lukkes i midten, noe som gjør det lettere å komme inn og ut. Stive støtter gjør at beina kan holdes rett uten anstrengelse.

Vi har også jobbet mye på cockpiten. Lommen i cockpiten er laget enda større, og kan brukes til ballast dersom du flyr uten frontnødskjerm. Og på grunn av de mye støttene vil du ikke føle vekten av ballasten. Panelet på cockpiten er stort, og vil ha plass til alt du måtte trenge av instrumenter. Det inneholder også an kniv for å frigjøer seg fra selen i nødsituasjoner.

Sikkerhet er også viktig. VI har gjort hovednøskjermen under setet enklere å kaste takket være en forbedret åpningsmetode. Frontnøskjermen er lett å se og kan kastes med begge hender.

Til slutt valgte vi materialer av høyeste kvalitet vi kunne finne. Webbingen til hovedstrukturen er av høyeste kvalitet – og neoprene og skallmatrialene er valgt ut med tanke på aerodynamikk.

Sluttresultatet er en samlet ytelse gevinst på 3% sammenlignet med Genie Race. 3. I en tett konkurranse kan dette være forskjellen på en pallplass »

 

<< tilbake til oversikt