Fuse 3 tandem

Fuse 3

 

Bra har blitt enda bedre

 

Pris 40 200,00kr

Beskrivelse

Fuse 3

Fuse 3 er en paraglider for tandem for profesjonelle som krever maksimal effektivitet, pålitelighet og også flyglede.

Fuse 2 var vår mest vellykkede tandem noensinne, og Fuse 3 bygger på denne plattformen. Merkbare forbedringer er et forbedret kontrollsystem for store ører og enda mer holdbart stoff, men likevel i en lettere pakke:

Innovativt «big-ears» system gjør det mye lettere å holde og slippe eller til og med kontrollere med bremser
Eksklusivt nytt stoff utviklet av GIN og Myungjin gir enestående holdbarhet med lett vekt
enkel oppblåsing og jevnere start
Minimal overskyting under sterke forhold
Presis og godt koordinert sving med superlett bremsetrykk
Førsteklasses evne til «termisk snusing»
Stor energibevaring med trim av, eller supermyk, progressiv bremsing med trim nøytral
Forbedret ytelse i den virkelige verden under svake og sterke forhold
Mer slitesterkt, men likevel lettere duk
“Trim nøytral” posisjonsindikator på risere
Utskiftbart trimmerbånd
Som med Fuse 2 tilbyr triminnstillingene og det brede vektområdet allsidighet for lette piloter og passasjerer. Vingen kan også flys solo.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

SIZE 37 41
Utlagt areal (m2) 37 41.15
Utlagt vingespenn (m) 14.07 14.84
Utlagt AR 5.35 5.35
Projisert areal (m2) 31.34 34.86
Projisert vingespenn (m) 11.08 11.69
Projisert AR 3.92 3.92
Vingekorde (m) 3.23 3.41
Antall celler 49 49
Vekt glider (kg) 6.5 7.2
Vektområde (kg) 90-190 90-220
Sertifisering EN B EN B

Bygger på suksess

Fuse 3 beholder, og forbedrer til og med litt, alle egenskapene som gjorde Fuse 2 så godt likt blant profesjonelle tandempiloter. Enkel å trekke opp, god energibevaring, nyttige praktiske triminnstillinger, presis håndtering og god ytelse i klatring og gliding.

Holdbar, men likevel lett

En arbeidshest som Fuse må være slitesterk, men likevel er piloter vant til fordelene med lettere vinger i luften og på bakken. Av denne grunn var GIN motivert for å utvikle et nytt PU-basert komposittbelegg i samarbeid med den koreanske stoffprodusenten Myungjin. Etter år med utvikling og over 2 år med feltprøving, har dette stoffet vist seg å være veldig holdbart til tross for relativt lav vekt.

Innovativt store øresystem

Takket være tilbakemeldinger fra forskjellige profesjonelle tandempiloter i Frankrike, har Fuse 3 et nytt «big-ears» system på raiserne. Dette gjør det mye lettere og raskere å trekke og slippe de store ørene. Dessuten kan piloten fortsatt bruke bremsene til å styre seilflyen, noe som er nyttig for eksempel for å kontrollere glideforholdet på topplandinger.

DESIGNER NOTATER
Testpilot Tim Bollinger forklarer filosofien bak Fuse3:

“Fuse 2 var vår mest vellykkede tandem noensinne og har fått en stor fanbase i den profesjonelle tandembransjen over hele verden, takket være at den er både enkel å bruke og en glede å fly. Det gjorde det veldig utfordrende for oss å forbedre denne glideren enda mer, spesielt ettersom alle var helt fornøyd med forgjengeren. Men etter ett års utvikling og omfattende testing i Korea, Frankrike og Sveits var vi endelig fornøyd med den nye Fuse 3.

Fuse-serien har alltid vært kjent for sine gode startevner under alle forhold, god ytelse og presis, lekende håndtering. Det var viktig å beholde disse egenskapene mens vi introduserte noen nye utviklingstrekk.

På Fuse 3 introduserer vi et helt nytt stoff utviklet av GIN med Myungjin. Det tilbyr et ekstraordinært forhold mellom vekt og holdbarhet og er resultatet av over to års testing og utvikling over hele verden under forskjellige forhold. Belegget er en PU-basert kompositt, noe som gjør den ekstremt holdbar, til tross for at den er lettere enn stoffet vi brukte på Fuse 2.

Selv om Myungjin er ny innen paragliding, har de mange års erfaring med luftsportvev til redningsskjerm. Som et koreansk selskap var nært samarbeid med Gin Gliders et naturlig grep. Myunjin har lenge utviklet et nytt PU-basert komposittbelegg. Etter mange års vellykkede laboratorietester og omfattende testing av det nye stoffet på forskjellige prototyper over hele verden, er vi glade. Myungjin, MJ40MF (40 g) og MJ32MF (32 g) har vist utmerkede resultater for porøsitet og styrketest både i laboratoriet, og også under reelle forhold.

Vi tror stoffet gir en reell fordel på en glider som Fuse 3, da tandemglidere er utsatt for slitasje ved start, landing og repeterende pakking.

Med det nye stoffet som også er lettere, veier vingen 7,2 kg, noe som gjør Fuse 3 til en av de letteste hverdagstandemene på markedet. Denne lettheten gjør vingen både kompakt på bakken og smidig i luften.

Vi jobbet også mye med trimmingen av bremsene. Bremsetrykket har gått noe ned, og håndteringen er enda mer smidig nå. Selv om du ikke føler noen forskjell i rolig luft, har du mer kontroll over gliden i grov luft, og du kan snu seg strammere og bruke til og med små bobler. Den nye bremseinnstillingen hjelper også på landingen og øker energiretensjonen på stilen, noe som allerede var veldig bra i Fuse 2.

Basert på tilbakemeldingene fra forskjellige profesjonelle tandempiloter i Frankrike introduserte vi et nytt stort øre-system på stigerørene. Nå er det mye lettere og raskere å trekke og slippe de store ørene. I tillegg til det, kan piloten fortsatt bruke bremsene og styre seilflyet. Dette hjelper spesielt på vanskelige topplandinger, da glideforholdet enkelt kan justeres.

Vi passet også på å gjøre trimmerne enkle å bytte. Selv om vi bruker det beste tilgjengelige materialet på trimmerne våre, er det alltid noe slitasje etter omfattende bruk. Det er nå mulig å bytte trimmerbåndet i bare noen få trinn.

Samlet sett er vi veldig fornøyde med Fuse 3 og håper at tandempiloter også blir det! »

GALLERY

DETAILS

 • Optimized airfoil with Equalized Pressure Technology (EPT) for stability, handling and performance
 • Exclusive new fabric developed by GIN and Myungjin offers outstanding durability with light weight
 • Fully sheathed Edelrid lines for the best compromise of durability and performance
 • Thin profile improves take-off and reduces material weight
 • Line and riser layout optimized for big ears (large area of A3 and split A-riser)
 • Clamp cleat system to lock big ears in place
 • Long trimmers (11cm) enable greater penetration, for example in strong valley winds. The slightly negative and large positive trimmers allows you to adjust the speed over the whole weight range.
 • Easy trimmer operation thanks to pulleys on the riser.
 • Supplied with 20mm riser (706g). 12mm Kevlar risers (532g) are available as an option.
 • Supplied with spreader bars (hard, 760g ea.). Supple (soft, 183g ea.) spreaders are available as an option.
 • Supplied with XXL rucksack

A full range of GIN accessories designed for use with the Fuse are available: harnesses, rescues, etc.

MATERIALS

Canopy cloth

Upper surface leading edge: Myungjin, MJ40MF 40g

Upper surface: Myungjin, MJ32MF 32g

Lower surface: Myungjin, MJ32MF 32g

COLOURS

ColoursColoursColours

INCLUDED WITH YOUR GLIDER

DOCUMENTS

EN test report

Manual

<< tilbake til oversikt